به‌گزارش ميراث آريا(CHTN)، دکتر \"صالح علي\" وزير آموزش عالي و تحقيقات يمن، دکتر \"يوسف محمد عبدالله\"، مشاور رياست جمهوري در اداره بناهاي تاريخي و دکتر \"عبدالله باوزير\"، رئيس سازمان کل موزه‌ها و بناهاي تاريخي يمن به همراه نمايندگاني از آکادمي علوم و روابط بين‌الملل دانشگاه پيزاي ايتاليا هفته گذشته به بحث و شور پيرامون راهکارهايي براي حفظ و نگهداري از تاريخ کهن يمن پرداختند.

براساس تصميمات گرفته شده دايرة‌المعارف مذکور با سرمايه‌گذاري وزارت امورخارجه ايتاليا و هزينه‌اي حدود 400 هزار يورو آماده خواهد شد که اين امر نيازمند همکاري‌هاي مشترک و تنگاتنگ هر دو طرف براي اجراي به موقع پروژه است.

دکتر صالح علي با اشاره به اينکه وب سايت طراحي شده شامل تمام نمونه‌هاي خطي و دست‌نوشته‌ يمني است که از گذشته تا زمان حال را در برگرفته، افزود: وزارت فرهنگ و امور باستاني تلاش بسياري براي معرفي و آمده کردن تمام دست‌نوسته‌هاي خطي موجود در کل موزه‌هاي يمن انجام داده است و حتي نمونه‌هايي که در انبارها و صندوق خانه‌ها بوده شناسايي و براي معرفي در اين دايرة‌المعارف آماده کرده‌اند.

وي ادامه داد: تمام اين اين آثار در شبکه‌هاي اطلاع‌رساني بين‌المللي به نمايش گذاشته مي‌شود که به راحتي و بدون پرداخت هيچ هزينه‌اي براي تمام دانشجويان و علاقه‌مندان قابل دسترسي خواهد بود.

وي با اشاره به اينکه بر اساس تفاهمنامه‌هاي به امضا رسيده با دشانگاه پيزا قرار است سه نفر را در امور تاريخ عمومي و سه نفر ديگر از کارمندان را نيز در بخش باستان‌شناسي داشنگاه سانا آموزش دهند و بعد از اتمام پروژه بورسيه‌هايي براي آنها در نظر بگيرند، افزود: براي آماده کردن اين دايرة‌المعارف گروهي از دانشجويان، محققان و کارشناسان حرفه‌اي از دانشگاه‌هاي يمن و پيزاي ايتاليا همکاري خواهند داشت که اين تيم تحقيقات با استفاده از آخرين تکنولوژي‌هاي ديجيتالي اطلاع‌رساني و دسترسي به تمام اطلاعات تاريخي تمدن يمن از سراسر کشور اين پروژه را به اتمام خواهند رساند.

وي افزود: اين پروژه از امسال آغاز مي‌شود و تا 5 سال ديگر به پايان خواهد رسيد که سرمايه‌گذاري‌هاي مالي آن از سوي دولت ايتاليا تامين شده است.

S/H/108


انتهای پیام/

کد خبر 1386041826